40-dagentijd voor de jeugd

De zogenoemde 40-dagentijd gaat over de veertig dagen vóór Pasen. Dit jaar begon de 40-dagentijd op woensdag 17 februari. In het kader van deze periode lezen onze jeugdwerkers aan de kinderen en jongeren elke week speciaal iets voor. Deze tweede week leest Essemie van Dunné voor de jongeren een monoloog voor over Jozef:

Matheus vertelt dat Jozef in een droom van een engel hoort dat hij niet bang hoeft te zijn Maria tot vrouw te nemen.  De engel vertelt hem dat het om een kind van de Heilig Geest gaat. Vaker heeft Jozef dromen, die hen het leven redt.

Natuurlijk moeten we dan denken aan het verhaal van Jozef in het oude testament, de zoon van Jacob. Hij droomt een hele hoop. Liliane vertelt hierover:

Behalve luisteren naar de verhalen kunnen de kinderen ook zelf een kaars maken: elke week een stukje. Hier lees je hoe dat moet!  Vraag je je ouders wel even of het mag? We kijken uit naar de foto’s van de kinderen met hun zelfgemaakte kaars. Die zetten we dan in idA, als de kinderen (en ouders!) dat goed vinden.

Tot slot een wens van Joke, Essemie en Liliane:

We wensen jullie het allerbeste en blijven hopen dat we elkaar over niet al te lang weer in de Singelkerk of in het Meerpadkerkje gaan ontmoeten! En in de tussentijd: weet ons weten te vinden op momenten dat het even nodig is, daar zijn wij voor. Liefs van ons!

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
17/02/2021 - 03/04/2021
Hele dag

Start typing and press Enter to search