Dienst voor zondag 17 mei 2020

Voor deze zondag van 17 mei 2020 verzorgen Ewoud Roos en Jeroen Koopman weer een opname van de wekelijkse overweging vanuit de Singelkerk.

De wekelijkse diensten blijven slechts een beperkte tijd online beschikbaar. Wilt u ook wekelijks onze teksten en geluidsbestanden in uw mailbox ontvangen om altijd na te kunnen luisteren? Word vriend van Doopsgezind Amsterdam en de digitale diensten worden u elke week toegezonden.

De opname duurt een kleine 40 minuten. U kunt de dienst samen met ons beluisteren via deze link:

 

Aan het begin van de dienst improviseert onze organist Jeroen Koopman op lied 283 ‘In de veelheid van geluiden, in het stormen van de tijd, zoeken wij het zachte suizen van het woord, dat ons verblijdt.’

Na de schriftlezing speelt de organist lied 666, 1: ‘De Heer is opgetogen, Hij steeg boven ons uit. Wij staan met onze ogen voor een beslagen ruit. Daarop heeft Hij geschreven: Ik laat je niet alleen. Een glimlach van zijn vrede valt door die woorden heen.’ 2: ‘De Heer is in de wolken, onttrokken aan ons oog. Maar Hij heeft alle volken zijn koninkrijk beloofd. Al blijft Hij nu verborgen, in teken en in taal, straks, op de nieuwe morgen, zien wij Hem allemaal.’

Na de overdenking improviseert Jeroen op lied 695, 1: ‘Heer, raak mij aan met uw adem, reik mij uw stralend licht, wijs mij nieuwe wegen, geef op uw waarheid zicht.’ 2: ‘Raak met uw adem mijn onrust, tot ik de rust hervind. Al mijn wonden heelt Gij: Gij ziet in mij uw kind.’ 4: ‘Kom en doorstraal mijn dagen, Geest van God uitgegaan, die mijn ogen opent voor wie naast mij staan.’

Tot slot speelt onze organist ‘Messe de l’Ascension – no 2. Alléluias sereins d’une âme qui désire le ciel’ van Olivier Messiaen (1908 – 1992) (ca. 6 min.)

Ook vanuit Amsterdam Noord deze week weer een korte, opgenomen dienst. Samen met Betty en Joop Lavooij opgenomen vindt u via onderstaande link de overweging van Essemie van Dunné.

https://youtu.be/5AlLbtUd6C8

Wij wensen u een goede dienst, lijfelijk op afstand maar in de geest verbonden.

Start typing and press Enter to search