NULL

Nacht van de Vluchteling

Dit jaar valt de Nacht van de Vluchteling in de nacht van 16 op 17 juni. In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies in het land. Er is een route van Rotterdam naar Den Haag, van Nijmegen naar Arnhem, van Utrecht naar Utrecht en van Amsterdam (via Broek in Waterland) terug naar Amsterdam. Een pittige maar onvergetelijke ervaring. Het startschot klinkt voor alle edities om precies 00:00 uur middernacht. Op zaterdag 16 juni is er in de vooravond ook een loop van 10 en 20 kilometer in Amsterdam.

Het doel? Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

De Nacht van de Vluchteling is een initiatief van Stichting Vluchteling, een noodhulporganisatie die zich al meer dan veertig jaar inzet voor levensreddende hulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd.

Ook doopsgezinden lopen mee, o.a. de Doopsgezinde Gemeenten Zaanstreek (20 km). Jannie Nijwening hoopt een eigen team samen te stellen: Doperse Lopers (Amsterdam). Zijn er mensen die haar team willen versterken? Kijk op de website www.nachtvandevluchteling.nl

Start typing and press Enter to search